fbpx
Lenine & Martin Fondse: The Bridge II – Cosmopolite Scene
Event adresse / Kommune
Event start dato:
24-11-2021
Event start tid:
19:00
Event avslutt dato:
24-11-2021
Event avslutt tid:
22:00
Detalje om event:

Dørene åpner: 19:00
Konsertstart: 20:00
Line-up:
– Lenine (Brazil): vocals, guitar
– Martin Fondse (Netherlands): piano, vibrandoneon
Sanger og låtskriver Lenine har vært aktiv i brasiliansk musikk i over 30 år, med 13 album under eget navn, 6 Latin Grammy’s og en rekke samarbeid med kjente navn som Maria Bethânia, Gilberto Gil og Milton Nascimento. Nå er han aktuell med prosjektet The Bridge ll sammen med den nederlandske pianisten Martin Fondse.
Samarbeidet mellom den brasilianske sangeren og låtskriveren Lenine og den nederlandske pianisten og komponisten Martin Fondse startet i 2013 med prosjektet The Bridge I, Prosjektet besto av nye eleverte arrangementer av det rike repertoaret til Lenine for Martin Fondse Orchestra. De fant inspirasjonen i Maurício de Nassau-broen i den brasilianske byen Recife, som symboliserer det historiske forholdet mellom Brasil og Nederland. Sammen har de spilt på store internasjonale arenaer som Summer Stage – Central Park i New York, Rock i Rio i Rio de Janeiro (for 200.000 publikummere) og North Sea Jazz Festival i Rotterdam
Nå er de tilbake med ‘The Bridge II’. I det nye prosjektet spiller ikke duoen med et stort orkester, men de går tilbake til essensen – med piano, gitar og vokal. Vi får nye komposisjoner av Fondse med høydepunkter fra Lenines karriere, inkludert sanger som Jack Soul Brasileiro, Paciência og A Ponte. Kombinasjonen av de subtile og gjennomlevde sangene på brasiliansk portugisisk med det moderne og energiske akkompagnementet til en jazzpianist skaper utvilsomt en unik og fengende lyd. For å feire deres vellykkede musikalske samarbeid, skal ‘The Bridge II’ turnere i Europa fra høsten 2021 og vil med det presenteres på Cosmopolite den 19.november.

Arrangement av Martin Fondse og Cosmopolite Scene
Cosmopolite Scene
Billetter
www.ticketmaster.no/event/667279

Event Video:
Del denne event på sosialemedier:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp