Mozart med Tetzlaff & KORK Kammer // Aularommet

22-05-2022- Mozart med Tetzlaff & KORK Kammer // Aularommet

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
E-post
Digg
Detalje om konsert:
Hvor den skjer? Akershus
Når da? 22-05-2022
Og Klokkeslett? 15:00
Når den slutter? 22-05-2022
Hvilket klokke? 16:30
Kan jeg se en video? Ingen video
Hva som skal skje der?

KORKs nye stjerneoboist i Mozart og Britten.
Kringkastingsorkesterets egen kammerserie har pågått i hele 14 sesonger, og for første gang finner konsertene sted utenfor Store studio. Vi skal bli kjent med orkesterets nye, unge solooboist Marie Tetzlaff — og ja, hun kommer fra den kjente musikerslekten som datter av den berømte fiolinisten Christian Tetzlaff. Med seg har hun gode venner fra KORK, og vi er stolte av å være vertskap for historiens første KORK Kammer utenfor Marienlyst!
Wolfgang Amadeus Mozart (1756—1791): Obokvartett i F-dur
Benjamin Britten (1913—1976): Phantasy Quartet, op. 2Mer om programmet
Tetzlaff knytter programmet opp mot sesongens tema Retningsskifte med to klassikere for obo og strykere, skrevet med ca 150 års mellomrom. Kanskje mer enn noen andre dreide Benjamin Britten den engelske musikken bort fra «Elgarsk» romantikk til helt nye og modernistiske retninger. Phantasy Quartet fra 1932 ble 19-åringens første internasjonale suksess og hyllet av kritikerne for sin originalitet.
Mozart var i seg selv banebrytende i nær sagt all sin musikk, men det er lett å tenke at han kun foredlet allerede eksisterende former og sjangre, som blant annet Haydn hadde skrevet før ham. Ved sin blotte genialitet ble han likevel en «game changer», enten han skrev opera eller kammermusikk, og hans obokvartett fra 1781 var også en av få i sitt slag. Den ble skrevet for et instrument i utvikling, med musikalske detaljer som lyder like forfriskende da som nå.
Konserten spilles i Universitetets aula i Oslo 21.05 kl. 14 og i Aularommet på Ramme i Hvitsten 22.05 kl. 15.
Velkommen til en stor kunstmusikalsk opplevelse!
Foto: Aline Fournier (Tetzlaff)

Hvem organiserer denne konsert?