fbpx
Nick Cave: 20 000 days on earth + lokale kortfilmer // Kafe K Porsgrunn
Event adresse / Kommune
Event start dato:
05-12-2021
Event start tid:
18:00
Event avslutt dato:
06-12-2021
Event avslutt tid:
00:00
Detalje om event:

Regi: Iain Forsyth Storbritannia 2014, 97 min Tekstet på engelsk Aldersgrense 18 år pga servering
Nick Cave har alltid hatt en utsøkt sans for det teatralske, og blant nålevende artister er det få som kan matche hans talent for selvmytologisering. Cave har også en sjeldent god forståelse for film, og ved siden av å agere skuespiller og lage filmmusikk, har han skrevet filmmanus. 20 000 DAYS ON EARTH er en film om en dag i Caves liv – en velskrevet dokumentar som ubeskjemmet låner virkemidler fra fiksjonsfilmens verktøyskrin.
Filmen er innspilt under Cave og resten av The Bad Seeds’ arbeid med «Push the Sky Away», som er et av de aller beste albumene bandet har utgitt i løpet av sin over 30 år lange karriere. Først og fremst møter vi multiinstrumentalisten Warren Ellis, som lenge har vært Caves nærmeste musikalske samarbeidspartner. Men også Einstürzende Neubauten-frontmann og tidligere Bad Seeds-medlem Blixa Bargeld dukker opp, og det gjør også Caves landskvinne Kylie Minogue. 20 000 DAYS ON EARTH er selvmytologisering av ypperste sort, og et eksempel på at kunsten ofte er ærligere og mer innsiktsfull enn rene fakta.
Som etterfilmer viser vi Jarle Berntsens Big Trouble in Little Porsgrunn (2009, 10 min) og Bad Karma in Little Porsgrunn (2010, 20 min).
Kr 100,-. Gratis for medlemmer i filmklubben.

Arrangement av Grenland Filmklubb og Kafe K

Event Video:
Del denne event på sosialemedier:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp