fbpx
NY DATO! MESSERSCHMITT + Third Stone
Event adresse / Kommune
Event start dato:
04-12-2021
Event start tid:
19:00
Event avslutt dato:
04-12-2021
Event avslutt tid:
23:30
Detalje om event:

NB NY DATO! Utsatt fra 10/4 til 4/12 pga ny nedstengning grunnet smittevern.
Norges sludgy doom pionerer MESSERSCHMITT slipper ny plate – og kommer til RiP for første gang!
Messerschmitt slapp sitt selvtitulerte debutalbum i 2013, høstet gode kritikker og turnerte rundt i Norge. Det kulminerte med en smått beryktet konsert på Hovefestivalen, der dødsfallet til en scenearbeider foran en gammel gravstøtte på scenen overskygget selve opptreden. Så ble bandet borte. Frem til nå. Når coronaepidemien og frykten rundt denne hersket som verst i Norge, mars 2020, gikk Messerschmitt atter en gang inn i legendariske Athletic Sound og spilte inn et album om dommedag, dødsangst og fordervelse. Passende nok.
Albumet “Oh Death” er lyden av kraftig nedstemte aluminiumsgitarer kjørt gjennom overstyrte KT88-drevne rørforsterkere og en vegg av høytalere – spilt inn live med noe så spesielt som TO trommeslagere i den gamle store gymsalen på Athletic Sound. Det pumpes ut massive riff med et nihilistisk bakteppe og misantropisk sinne.
Kjernen av Messerschmitt er Mats-Henrik Hansen på gitar/vokal og Kristian Djuve på trommer. I tillegg har de med Carl-Fredrik Sandaker på bass på mesteparten av albumet mens Jon Skjeklesæther Pettersen spiller bass på to spor. Torje Viestad legger synkron-trommer ved siden av Kristian. Som om ikke det var nok er det en rekke gjestemusikere – Kjetil Nernes fra Årabrot bidrar med sin særegne støygitar, Thomas Eriksen (Mork) og Maria Bakken har lagt gjestevokal, og noe så overraskende som Jon Terje Rovedal (spilt med alt fra Bobbysocks til CC cowboys, Madrugada og Henning Kvitnes) bidrar med hammond orgel, også denne gjennom en vegg av fuzz.
Til å mikse alt dette sammen meldte ingen ringere enn Adam Kasper seg frivillig. Grammyvinneren har gjort album som In Utero (Nirvana), Songs for the Deaf (QOTSA), One by One (Foo Fighters) og en rekke andre greier du helt sikkert har hørt om, har løftet denne produksjonen til et skyhøyt nivå.
Messerschmitt har vært på blokka vår siden den knallbra debutplata i 2013, så det er en glede å endelig kunne ønske de velkommen til RiP!
Support er lokale THIRD STONE.
A versatile, groovy & feelgood hard rock band complimented by mesmerizing female vocals. Based out of the southern fjords of Norway, Third Stone draw influence from various genres and their sound can best be described as a surfing skeleton on a hot summer day drinking one too many cold ones.
Lørdag 4. desember 2021
NB NY DATO!
18 år leg plikt.
NB – redusert kapasitet pga distanseringsrestriksjoner og smittevernstiltak.
Dørene åpner kl 19.00
Third Stone kl 20.00
Messerschmitt kl 21.00
Baren stenger kl 22.00.
Kun sitteplasser med bordservering og kontaktløs bestilling/betaling.
Vis hensyn og følg smittevernsinstrukser.
Brudd på smittevernsregler medfører bortvisning.
Er du syk eller i karantenetid må du holde deg hjemme.

Event Video:
Del denne event på sosialemedier:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp