fbpx
Oslo World: Altin Gün – Cosmopolite Scene
Event adresse / Kommune
Event start dato:
05-11-2021
Event start tid:
17:00
Event avslutt dato:
05-11-2021
Event avslutt tid:
23:00
Detalje om event:

NB! Ekstrakonsert satt opp klokken 18.00 (dørene åpner 17.00)
20.00: Dørene åpner
21.00: Konsert
Et av verdens fremste psykedeliske rockband kommer endelig til Oslo. Med seg har de en ny knallplate, som befester posisjonen deres som et av de mest interessante og inspirerende, alternative bandene vi har på den globale scenen i dag.
Altın Gün er også kanskje de fremste forvalterne av en helt spesiell rocktradisjon. Lilleasia var tidlig ute med å la seg påvirke under rockens gjennombrudd på sekstitallet. Det har satt store spor. Møtet mellom elektriske instrumenter, fuzz, garasje-attityd og tyrkisk musikkarv munnet ut i betydelig musikk som fremdeles inspirerer band, dj’er og musikkinteresserte over hele verden. Den anatoliske rocken er simpelthen en hedersbetegnelse, det handler om en psykedelisk samklang i skjæringspunktet mellom eksotifisering og tradisjonsfornyelse, som stadig gir mening. Amsterdam-baserte Altin Gün, som har medlemmer med tyrkisk, nederlandsk og britisk bakgrunn, demonstrerer kraften som finnes i dette skjæringspunktet på stadig nye måter.
Bandet ble startet av gitarist Ben Rider og bassist Jasper Verhulst og de har gjort en kometkarriere etter albumdebuten i 2018 med On. Deres nyeste album, Yol, kom ut i år, og medførte en meningsfull musikalsk grenseutvidelse for bandet. Leken med fortiden innebærer denne gangen bruk av trommemaskiner, disco-inspirasjon og vintage syntharbeid. Det er et naturlig steg videre, et eksempel på hvordan den mest relevante “retro” musikken i dag handler om å forflytte seg fra en snever historieforståelse til en glupsk, eklektisk jakt etter ny mening i arven fra 60- og 70-tallet. Denne jakten finner også et naturlig motstykke i måten Altin Gün i tillegg til nyskrevet materiale makter å grave fram vakre, gamle melodier med dype historiske røtter, som får puste i nye høydedrag. Med band som Altin Gün er det aldri for sent å få seg en ny fortid.

Arrangement av Oslo World og Cosmopolite Scene
Cosmopolite Scene
Billetter
www.ticketmaster.no/search

Event Video:
Del denne event på sosialemedier:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp