Parkjazz: Silje Nergaard

30-06-2022- Parkjazz: Silje Nergaard

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-post
Detalje om konsert:
Hvor den skjer? Telemark
Når da? 30-06-2022
Og Klokkeslett? 19:00
Når den slutter? 30-06-2022
Hvilket klokke? 22:00
Kan jeg se en video? Ingen video
Hva som skal skje der?

SILJE NERGAARD er en sanger og komponist fra Hamar med verden som lekeplass. Hun har 15 albumutgivelser bak seg over en karriere på over 30 år. Hun startet sin musikalske karriere under Molde Jazzfestival da hun som 16-åring entret scenen under jamsession med Jaco Pastorius. Blant publikum satt den respekterte musikkjournalisten Randi Hultin, og dagen etter kunne Dagbladet presentere Norges nye jazzhåp, brettet ut over to helsider.

Debutsingelen Tell Me Where You’re Going, med den verdensberømte gitaristen Pat Metheny, kom ut i 1990 og ble en internasjonal suksess med blant annet førsteplass på hitlisten i Japan (hvor de til og med oppkalte en vin etter henne!).

Albumet At First Light (2001) er fortsatt tidenes mestselgende norske jazzalbum med over 140.000 solgte eksemplarer og hele 17 uker på VG-lista. Be Still My Heart ble Siljes signaturlåt og gjorde henne for alvor kjent på den internasjonale jazzscenen. I 2008 spilte Silje inn albumet A Thousand True Stories sammen med hollandske The Metropole Orchest, arrangert og dirigert av den Grammyvinnende komponisten Vince Mendoza. Albumet ble Grammynomert i USA.

Silje har vært en banebryter på den internasjonale jazzscenen og har skapt sitt helt personlige uttrykk både som sanger og komponist. Med sitt respekterte navn har hun turnert verden rundt og sunget sine sanger med artister som Al Jarreau, Pat Metheny, John Scofield, Kurt Elling og norske Morten Harket. Hun har medvirket på utallige innspillinger med legender som blant andre Toots Thielmans. Manhattan Transfer er et av bandene som har gjort coverversjoner av Siljes låter.

Silje Nergaard – vokal
Hallgrim Brattberg – gitar
Håvar Bendiksen – gitar

Hvem organiserer denne konsert?