Reidar Larsen med band // Rockers

25-06-2022- Reidar Larsen med band // Rockers

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
E-post
Digg
Detalje om konsert:
Hvor den skjer? Telemark
Når da? 25-06-2022
Og Klokkeslett? 21:00
Når den slutter? 25-06-2022
Hvilket klokke? 23:30
Kan jeg se en video? Ingen video
Hva som skal skje der?

Vi er utrolig glade for å kunne by Reidar Larsen og hans band «hjem» til Langesund. Reidar var nærmest som en institusjon å regne i Langesund i en lang årrekke. Siden slutten av 80-tallet og inn i årtusenskiftet hadde han sin faste helg på Wrightegaarden hver sommer. I tillegg var han ofte også en tur innen om på vinterhalvåret. Etter hvert som scenen på Gården vokste seg større, ble opptredenene til Reidar også mer sporadiske. Nå synes vi det begynner å bli vel manges år siden Reidar sist spilte konsert i musikk- og festivalbyen, og det gjør vi noe ved nå!

I dag regnes Reidar som en av bærebjelkene og veteranene i norsk blues, med utallige opptredener på klubber og festivaler i inn- og utland (særlig USA og England), 15 egne plateutgivelser (en Spellemannpris, tre gullplater), plateutgivelser med band som Stavangerensemblet og Smalhans og om lag 100 større og mindre bidrag på andre band og artisters utgivelser. Samarbeidsprosjekter og gjesteopptredener med artistkolleger som Terje Tysland, Øystein Sunde, Marius Müller, Kristin Berglund, Hungry John, Rita Eriksen, Ole Paus, Jonas Fjeld, Steinar Albrigtsen, Svein Tang Wa og «alle» i nærheten av norsk blues og roots er også blitt en del av erfaringsbagasjen. I tillegg kommer opptredener med Roy Rogers og andre besøkende artister som «Banana» aka Lowell Levinger, Lowell Fulson, Alexis Korner, Peter Green, Mike Vernon, Royal Southern Brotherhood, Delbert McClinton, Mike Ledbetter & Mike Welch, Garth Hudson og Louisiana Red både live og på plate. Reidar kan også se tilbake på mange års samarbeid med Ann Sinclair & The Spirit Of Love Singers fra Cotton Club i Harlem, New York, hvor Jan Erik Kongshaug var sentral i arbeidet med et par konsertplater. På det meste har Larsen hatt om lag 120 opptredener per år, men han er nå nede i et mer moderat tempo med «bare» ca. 75. De siste par årene har også sideprosjektet Froddi & Compagniet vokst fram.

I 2020 fyller Reidar 65 i tillegg til han han feirer 50 år som artist. Et dobbelt jubelår innledes i slutten av januar med opptreden på pianoblues & boogie-festival i et teater sør i Paris. Så går det slag i slag med bl.a. Nidaros Blues i Trondheim, Dalane Bluesfestival i Egersund, Kardamili Jazzfestival i Hellas, Skånevik Bluesfestival, Notodden Blues Festival, Blues in Hell i Stjørdal osv. i tillegg til konserter på mange større og mindre klubbscener. Forhåpentligvis blir det også ferdigstilling av en eller to nye plater i løpet av året, da flere norske og engelske sanger er mer eller mindre klare.
Reidar jobber for tiden hovedsakelig med «hjemmelaget» som band:
Arne R. Skage: Gitarer
Roald Brekke: Bass
Atle H. Strøm: Trommer

Hvem organiserer denne konsert?