Sommerspeilet – Tom Roger Aadland // Ælvespeilet

01-07-2022- Sommerspeilet – Tom Roger Aadland // Ælvespeilet

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-post
Detalje om konsert:
Hvor den skjer? Telemark
Når da? 01-07-2022
Og Klokkeslett? 19:00
Når den slutter? 01-07-2022
Hvilket klokke? 21:00
Kan jeg se en video? Ingen video
Hva som skal skje der?

Tom Roger Aadland er en av landets mest kritikerroste låtskrivere de siste årene. I fjor var han
tekstforfatter både på Hellbillies’ Spellemannsnominerte «Blå dag» og Vamps bejublede «Tiå det tar». Aadlands Dylan-gjendiktninger gjør suksess i Det Norske Teatrets forestilling Vikla inn i blått, med Bjørn Sundquist og Heidi Gjermundsen Broch på rollelisten.
Rockepoeten Tom Roger Aadlands nye album “Motgift” har høstet strålende anmeldelser. «Landets
fremste Dylan-tolker leverer noen knallåter på egen hånd», skriver Aftenposten.
«Tom Roger Aadland er bedre enn noen gang», mener Vårt Land, som kaller albumet «en hestekur mot likegyldighet og overfladiskhet».
Dagsavisen hevder at «det hadde vært på sin plass at Bob Dylan spilte inn disse sangene på engelsk». «Det beste Aadland noen gang har gjort», skriver Klassekampen, og fortsetter: «Han kan til tider minne om en norsk Cohen, i balansegang mellom hverdag og mytologi, Jokke og Homer».
Da Tom Roger så gjennom de nye låtene han hadde skrevet, slo det ham at de handlet aller mest om sårbarhet. «Motgift» er et album som har både lek og alvor over seg. Musikken har brodd og overskudd, tekstene er kanskje de beste han har skrevet. Albumet er produsert av Lars Voldsdal (Madrugada, Hellbillies) og innspilt med noen av landets beste musikere, inkludert Karl Oluf Wennerberg (a-ha), Kjetil Steensnæs (Bjørn Eidsvåg) og Mikael Lindqvist (DumDum Boys).
Aadland er også kjent som skrivepartner for bl.a. Marion Ravn. En rekke av låtene hans har blitt radio-favoritter. Sanger som «Alle dei i ei» og «Min beste ven på ein dårleg dag» er nok kjent for de fleste. Ole «i’Dole» Evenrud gav i 2020 ut EP´en «Aadland på norsk», med sangene hans tolket på østfolddialekt. Nylig hadde Kine Nesheim en radiohit med en flott versjon av Aadlands låt «Då eg såg deg sist».
Tom Roger Aadland er kjent som en energisk utøver med en spesiell evne til å formidle innholdet i en sang, og har rykte på seg for alltid å levere varene på scenen. Han trives like godt på en svett rockeklubb i hovedstaden som på et landsens kulturhus ute i havgapet. Han er stadig på vei – og stadig på veien.

Arrangement av Ælvespeilet og Tom Roger Aadland
Ælvespeilet
Billetter
www.elvespeilet.no/event/tom-roger-aadland

Hvem organiserer denne konsert?